Nl

vorig project volgend project Stroomverdeling van Rittal zorgt voor energie in pompstation van Deckx 1 March 2012

Voor een project in Mol, een ombouw van de technische installatie van een waterwinningsinstallatie van PIDPA, de drinkwatermaatschappij voor de regio Antwerpen en de Kempen, heeft Deckx recent de TS 8 behuizingen van Rittal gebruikt met daarbij het stroomverdelingsconcept Ri4Power.

Jef De Bont, projectleider bij Deckx, en Tom Mariën, sales engineer, vertellen over het project: "Voor deze opdracht moest de volledige installatie, die dateert van 1990, vernieuwd worden. De installatie stuurt in totaal 4 hogedrukpompen en 8 waterwinningspompen aan en zorgt voor de waterwinning voor de regio's Mol en Balen.

Hierbij hebben wij vanuit Deckx gezorgd voor de volledige engineering (mechanisch en elektrisch op Eplan), de piping, kastenbouw en installatie van nieuwe pompen. Nu zijn wij bezig met alles te installeren en doen we de bekabeling ter plaatse.

We gebruiken reeds jaren de TS 8 staande kasten van Rittal. Deze systeemkast is gekend bij onze klanten en laat ons toe flexibele, stabiele en professionele kasten aan onze klanten aan te bieden."

 

Conform de norm IEC61439-1

"Bij het project hebben we naast de TS 8 kasten voor de vermogensverdeling ook het stroomverdelingssysteem van Rittal gebruikt: Ri4Power, Flat-PLS railhouders en als afgaand railstel een RiLine60 systeem.

Naast de gebruiksvriendelijkheid, werd onder andere in het lastenboek gevraagd naar een systeem conform de norm IEC61439-1 met een afschermingsgraad vorm 2B (hierbij wordt het railstel afgeschermd van de rest van de kast).

De keuze voor Ri4Power en PiLine60 heeft meerdere voordelen geboden. Met deze oplossing kan namelijk alles samengebouwd worden zonder achteraf nog afschermplaatjes te moeten plooien.

Ook het RiLine60 systeem liet ons toe zéér compact te werken doordat de vermogensschakelaars van 250A rechtstreeks bovenop het railsysteem konden gebouwd worden. De combinatie van het railstel met bodemprofielen, afdekprofielen, de adapters voor de schakelaars en de verbindingssets die de verbinding maken tussen de vermogensschakelaar en de adapter, laat ons toe alles vrij snel en eenvoudig samen te bouwen."

 

Bron: Rittal Tech